Forever Young - Kapitel 16

”Sluta.”, flämtar jag snabbt, och han ser förskräckt på mig.

”Vad?!”, ropar han, och jag börjar genast rodna, drar handen genom håret igen.

”Vara så snygg...”, Mumlar jag och tittar ner, och Louis tar leende mina händer, fångar upp mina läppar med sina och omfamnar dem i en kyss.


Moas perspektiv

Solen skiner. I vattnet leker mina två älsklingspersoner. Harry och Johanna. Allt är antagligen perfekt.

Jag suckar, rullar över på rygg och förbannar ännu en gång att bikinin sitter för hårt. Den är svart. Jättesöt, men tyvärr är den en storlek för liten. Jag tittar bort mot vattnet, där också Louis, Liam och Ellinor leker. Bredvid mig sitter Zayn, och hans blick är stint fästa vid min blonda bästis som för dagen är klädd i en av mina vit och rödprickiga bikinis. Det syns att hon är obekväm i den, men hon är ju en sådan mes att hon skäms såfort hon visar sin kropp.

Jag undslipper mig ett leende, och genast vänder Zayn sig mot mig.

”Vad skrattar du åt?”, säger han mjukt och jag vänder mig blixtsnabbt mot honom, rynkar ögonbrynen för en sekund, men slappnar sedan av.

”Jag tänkte på att även de som är perfekta kan tro att de har jättemycket fel och brister.”, Han nickar, inser genast vem jag pratar om och håller med.

”Har du försökt få henne att överge Louis än?”, frågar han, och genast klumpar det sig i min mage. Jag sluter ögonen, vänder ansiktet mot den för dagen skinande solen. Vi har tur, det är fortfarande vår och det är svinkallt ute, men dagen är ung och varm. Jag öppnar ögonen, vänder huvudet mot Zayn som fortfarande har blicken låst vid mig. Jag sväljer.

”Nej.”, säger jag kallt, ”Hon älskar honom, du borde ge upp.”, jag nämner inte att hon älskar Zayn också, det fattar han bra själv. Han stryker sig över benen, letar upp sin strandväska och tar upp en spegel ur den, synar snabbt sig själv innan han snabbt stoppar tillbaka den. Jag flinar till, suckar sedan och vänder blicken mot sjön, förbannar min tajta bikini och känner hur det fladdrar till i magen när Harry får syn på mig och börjar le med hela ansiktet. Min första stora kärlek. Min enda kärlek. Det bränner plötsligt till i min hals. Niall.

Jag hostar till. Niall. Ingen vet att jag har gillat honom. Älskat honom. Att jag tackade ja till hans frieri av kärlek. Tårarna hotar plötsligt att svämma över bakom mina ögonlock, men jag torkar bort dem och försöker rycka upp mig.

Det var förut. Jag har lyckats komma över Niall. En skarp smärta i min mage säger mig att det inte alls är så. ”Ska vi bada?”, frågar jag hurtigt pipigt, och Zayn ger mig en förvånad blick genom svarta ögonfransar, innan han vänder bort ansiktet från mig.

”Du kan gå”, säger han bittert och jag ger honom en sur min, skickar honom en ond tanke som jag ivrigt hoppas att han får, innan jag kliver iväg mot vattnet.

 

Zayns perspektiv

När Moa sprungit iväg efter att ha stört mig och försökt locka iväg mina tankar från den blonda person jagegentligen vill tänka på, sluter jag ögonen.

Endast i mina tankar är vi två tillsammans. Jag och Yoana. Det bränner plötsligt till i mitt bröst, och jag biter mig i insidan av läppen. Jag börjar bli desperat, så desperat att jag till och med hyr hennes bästis, som självklart sviker mig, att sära på Louis och Yoana.

Min hud bränner av ilska och sorg, kanske är det inte så dumt att bada ändå. Genast sätter jag mig upp, grimaserar mot den brännande vårsolen innan jag försiktigt går mot vattnet, som gulpar fram svart och böljande mot mig. Jag sväljer, tittar upp mot vattnet och ser att Yoana slänger intresserade och förvånade blickar mot mig, där jag stannat mitt i ett steg.

”Vad gör han?”, tycks hon vela säga, men istället för att säga det fortsätter hon att skvätta vatten på Louis som försöker attackera henne. Jag biter mig i läppen igen, hårdare den här gången, och den skarpa blodsmaken exploderar i min mun. Jag spottar, blod och saliv hamnar på den mörkt gula sanden. Måste få veta, om hon gillar mig tillbaka. Jag stryker mig över håret. Självklart vet jag att hon gör det, det är bara hon själv och Louis som inte märker det, eller försöker ignorera det, men det skulle vara skönt att bara... få se på riktigt. Därför ropar jag på Moa, som surt blänger på mig innan hon släpper Harry, som börjar simma igen, och springer upp mot mig.

”Vad är det?”, fräser hon och jag kollar mig snabbt omkring innan jag grabbar tag i henne. Det är egentligen ingen fara. Louis är för upptagen med Yoana för att märka mig, Harry simmar snabbt fram och tillbaka långt ute i vattnet med ansiktet ner mot botten, och Liam och Ellinor kramas längre ut. Bara Yoana tittar på mig och Moa, för att hålla koll på sin bästa vän. Det svider lite i hjärtat när jag inser att hon inte litar på mig, men sedan rycker jag upp mig. Det jag tänker göra nu, efter det förtjänar jag inte att hon litar på mig.

Jag tar tag i Moas axel, hon kollar ilsket på mig och jag inser att jag måste göra det snabbt så att hon inte slår mig. Jag gör det.

 

Johannas perspektiv

Jag trodde faktiskt inte att det skulle göra så ont i mig när Zayn sluter Moas kropp i sin, när hans mjuka läppar rör hennes, men det gör det. Jag spärrar upp ögonen, gapar, känner till och med några djärva, salta tårar trilla nerför mina kinder som jag antar blivit vita av chock, innan Louis märker att det är något fel. Och då har Moa redan slagit till Zayn och sprungit tillbaka till vattnet där hon blek och skakig börjar simma bredvid Harry, som att inget har hänt. Zayn ser inte sur eller ledsen ut, han ser till och med glad ut när hans triumferande leende strålar mot mig. Jag mår illa, men självklart så skulle han till slut tappa intresset för mig om jag var tillsammans med Louis.

”Vad är det? Skadade du dig?”, Louis kramar om mig och jag borrar in näsan i hans halsgrop, sniffar på honom men känner bara vatten, innan jag tittar upp mot hans oroade ansikte och mumlar ”kvinnoproblem”. För det är faktiskt kvinnoproblem, jobbiga, tråkiga, kärleks kvinnoproblem.

Louis skrattar nervöst, och jag sneglar bort mot Zayn igen, känner de kalla kårarna stryka nerför ryggraden. Varför stirrar han fortfarande på mig när han precis har kysst Moa?
Trotset väller över mig och jag bestämmer mig för att visa vart skåpet ska stå, så fortfarande med hans blick i min böjer jag ner Louis huvud och ger honom en passionerad tungkyss, låter mina händer glida över hans skuldror, ner över ryggen. Jag riktigt njuter när Zayns triumferande leende förbyts i smärta, när hans händer som strykt hans eget hår faller ner och när hans ögon spärras upp, och sedan knips igen av ilska.

Ändå fattar jag inte varför. Han kysste precis Moa. Jag drar Louis närmre för ännu en intimare kyss.

 

Moas perspektiv

Jag tvingar armarna att röra sig fram och tillbaka, upp och ner. Genom det grumliga vattnet ser jag Harrys ansikte, sammanbitet, hans ögon öppnas och fokuseras på mig genom vattnet. Han såg. Jag suckar inombords, jag kommer behöva förklara saker för honom ikväll.

 


/Johanna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus